A kaliforniai Irvine-ben a rendőrség két betörésgyanús személytől lefoglalt egy Mercedes-Benzt, ami még nyomógombbal forgatható rendszámtáblával is rendelkezett. „A gyanús jármű valamelyik James Bond-filmből származhat” – közölte némi ironiával az irvine-i rendőrség.

Egy rövid felvételt is megosztottak a szerkezet működéséről a hatóságok közösségi felületén, amin látszik, ahogyan a rendszámtábla keretének alja eltávolodik az autótól, miután kifordul a helyéről. Egyébként sem felismerhetetlen a C-osztályos Mercedes, mivel eléggé jellegzetes kerekekkel is szerelték.

a videó a hirdetés után indul

A két gyanúsítottat azután kapták el, hogy egy lakos bejelentést tett a rendőrségen, miután egy gyanús járművet vélt felfedezni, amiről azt hitte, köze lehet korábbi bűncselekményekhez.

A Taxi-filmekből ismerősnek tűnő, trükkös rendszám mellett üzemanyagszivattyút is találtak az autóban, ami egy másik járműből közvetlenül az autó tankjába juttatta az üzemanyagot. (Ennek kapcsán a Carscoops megjegyezte, hogy az alvilágot is érzékenyen érinthetik az olajárak emelkedése: Kaliforniában egy gallon kőolaj átlagosan már 6,1 dollárba kerül.)

A Taxi 2-ben lehetett látni a „rendszámcserét” – Hajrá, fiúk!

Más, betöréshez használt eszközöket, lopott tárgyakat fedeztek fel, sőt, személyazonosság-lopásra utaló bizonyítékokra is bukkantak a Mercedesben. Autófeltörés és -lopás, személyazonosság-lopás, lopás és betöréshez használt eszközök birtoklásának gyanújával letartóztatták a Garden Grove-i feltételezett elkövetőket.

Tele volt meglepetéssel a tolvajok Mercedese 1