A megalapozott gyanú szerint a három gyanúsított és szabadlábon védekező három társuk megállapodásukat követően az ország különböző pontjain lezárt vagy nyitott állapotban lévő, de őrizetlenül hagyott gépkocsikat fosztottak ki – olvasható az ügyészség oldalán.

Mostanáig öt bűncselekményt derítettek fel, de gyanítják, hogy több hasonló bűncselekményt is elkövettek 2021 novembere és 2022 januárja között.

A gyanúsítottak módszere az volt, hogy a gépkocsik első ablakait betörve jutottak az utastérben található készpénzhez, melynek összege 90 ezer és 1 millió forint között változott.

A nyomozás során több megye rendőri szervei több helyszínen megtartott közös akció keretében állították elő a gyanúsítottakat, ugyanakkor a még nem ismert bűntársak és bűncselekmények feltárása még hátravan.

Autókat törtek fel, van, amiben egymilliót találtak 1

A bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsítottak letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója mindhárom vádlott esetében helyt adott az indítványnak, így elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.