Az orosz autógyártás próbálta tartani a lépést a nyugattal, de ez valahogy soha nem jött össze nekik. A kétezres évek elején is ezt a célt volt hivatott elérni a VAZ-2110, amely az addigi Ladákat minőségben és vezetési élményben is túl szerette volna szárnyalni. Maradjunk annyiban, hogy nem nagyon sikerült, nem lett egy népautó a Lada 110-ből.

Erről az autóról 2004-ben igen részletesen beszámoltunk:

De visszatérve az eredeti témához: a most következő fotókon is egy 110-es Lada látható, kódnevén VAZ-2110, amellyel alaposan elbánt a gazdája. Úgy gondolta, kiváló tuningalap lesz az orosz vas, megpróbált Nissan GT-R-t faragni belőle.

Pusztító Lada 260 lóerővel, halálos iramban 2

Az autó szemből inkább hasonlít egy Mitsubishi Lancer Evóra, de hátulról nincs kérdés, ezek bizony Skyline-karosszériaelemek, vagy legalábbis valami nagyon hasonlóak.

Pusztító Lada 260 lóerővel, halálos iramban 3

De hogy ne legyen teljesen nevetség tárgya az autó, a motortérbe egy japán, 2.0 literes 3S-GTE motor került, amelyet leginkább Toyota Camryba, Avensisbe, RAV4-be és MR2-be szereltek. Alapból ez a motor 140 lóerős, de a tulajdonos állítása szerint jelenleg 260 lóerős, bár ezt sosem mérték meg…

Pusztító Lada 260 lóerővel, halálos iramban 4

Az viszont dicséretes, hogy a megnövelt teljesítményhez a fékeket és a futóművet is megerősítették (Toyota Celicából kerültek át), hiszen a Lada 110 1,5 literes, 16 szelepes motorja mindössze 91 lóerős volt.

Pusztító Lada 260 lóerővel, halálos iramban 5

Mióta 2021-ben gazdát cserélt az autó, azóta picit lelakták szegényt, erről árulkodik az utolsó fotó.

Pusztító Lada 260 lóerővel, halálos iramban 6