Egyáltalán nem új keletű, hogy az autógyárak kulisszái mögött, különösen az előgyártási fázisban szokatlan dolgok történnek, de arra még valószínűleg a mexikói Ford munkatársai is rácsodálkoztak, milyen banális hibát követtek el a fényezőműhelyben. A tervek szerint pirosra fújtak volna egy Mustang Mach-E-t, azonban a művelet előtt elfelejtették kitisztítani a festékszórót pisztolyt a fehér alapozó felvitelét követően. Így az eredmény a sportosnak nem éppen mondható, inkább rágógumiszerű rózsaszín lett.  

A váratlan fordulatról a napokban osztott meg néhány képet a Ford korábbi dolgozója. „Két előgyártási szakasza volt a Mach-E-projektnek a tömeggyártás megkezdése előtt” – magyarázta a két évvel ezelőtti történéseket Carscoopsnak. „Ezekben a fázisokban az első példányok általában minőségi tesztek tesztalanyai voltak, kisebb-nagyobb hibákkal, ezért sokszor próbaöszvérként használták a folyamat többi részében, gyakorlás céljából.”

Hoppá, rózsaszín lett ez a Mustang! Maradhat? 1 Hoppá, rózsaszín lett ez a Mustang! Maradhat? 2

A képeken látható Mach-E több fényezésen is átesett, ugyanis ezen tesztelték a festőfülkét, illetve a festék minőségét. „Három festékréteg volt a rózsaszín, és néhány napig úgy is maradt, majd ismét átfestették” – tette hozzá.

Így született meg tehát az első és mindmáig egyetlen rózsaszín Mach-E, ami jó eséllyel sosem fogja elhagyni a gyár épületét. Legalábbis ezzel a színnel aligha: a gyakorlatban a Ford irányelvei lehetővé teszik, hogy a tesztelés fázisban használt autók, amennyiben biztonságosnak bizonyulnak, kiállítási darabként használják, vagy kedvezményesen eladják valamelyik alkalmazottnak.