Látszott, hogy siet, hiszen épp megkülönböztető jelzést használt a rendőr, de sajnos későn kezdett lassítani, az esőtől nedves aszfalt pedig nem sokat segített abban, hogy be tudja venni a kanyart. Egy kis alulkormányzottság is felütötte a fejét a manőver közben.

a videó a hirdetés után indul

Az alulkormányzottság a járművek egyik jellegzetes ívmeneti viselkedése. Ilyen esetben az autó első kerekeinél nagyobb az oldalkúszási szög, mint a hátsóknál, vagyis az autó orra az ívről kifelé igyekszik. A vezető szemszögéből nézve ez azt jelenti, hogy az ív tartásához nagyobb kormányelfordításra van szükség, mint amekkora a kanyarodási sugár alapján elméletileg elegendő lenne.

Az alulkormányzott viselkedés viszonylag egyszerűen, gázelvétellel és a kormányszög csökkentésével korrigálható, viszont ezt könnyebb leírni, mint vészhelyzetben prezentálni. Egy átlagos sofőr sokkal jobban tudja kezelni, ha az autó hátulja tör ki, mint az eleje, bár az utóbbit nehezebb előidézni hétköznapi körülmények között, feltéve, ha nem hajtunk úgy, mint egy bolond.