A videón látható Volkswagen Passat B3 már összenőtt a földdel, karosszáriáját ellepte a moha, a kerekei leeresztve árválkodtak. 1,8 literes, 90 lóerős motorját hosszú-hosszú ideje, a videó leírása szerint jó tíz éve nem indította be senki. 

A Flexiny csatorna videósa viszont látott ebben fantáziát, szereti az ilyen kihívásokat, javarészt ilyen autók beindításáról szól az általa feltöltött tartalom. Az öreg német technika kapott némi takarítást, egy új akkumulátort, és a bontatlan motor némi unszolás után pozitívan reagált az újraélesztési kísérletekre.

1988-ban mutatták be a Volkswagen Passat harmadik generációját, melynek formáját az Auto 2000 aerodinamikus tanulmányautó alapján készítették és melynek legjellegzetesebb része a malacorr, a két lámpa között ugyanis fényezett elem van a hűtőrács helyett. A keresztmotoros elrendezés nem csak azt tette lehetővé, hogy nagyobb utasteret tervezzenek, hanem bekerülhetett a Passat alá a Syncro összkerékhajtás, de olyan extrák is rendelhetők voltak, mint a hátsó légrugós futómű vagy az automata klíma.

A Passat választékában a TDI-technika, a feltöltős benzinmotor, sőt, még egy kompakt hathengeres erőforrás is megjelent. A harmadik nemzedék tagjaiból mintegy 1,6 millió kelt el.