Jelenleg is dolgoznak a következő generációs C63 AMG-n a Mercedesnél, miközben várhatóan a komplett C-osztály esetében átállnak a négyhengeres, 2,0 literes hibridmotorokra. Tíz éve viszont még 6,2 literes, V8-as erőforrással és hétfokozatú automata váltóval szerelték a típust.

Mielőtt még visszafordíthatatlanul bekövetkezne a korszakváltás, egy holland YouTube-csatorna kivette a német autópályára a luxuskombit. Ahogy látható, meg sem kottyan annak a 200, de még a 250 km/órás sebesség, és külön pikantériája a felvételnek, hogy csúcssebességnél vélhetően pont egy másik C63 kombit ért utol.

A régi motor teljesítménye 451 lóerő, míg maximális forgatónyomatéka 600 Nm. Ezekkel az értékekkel határozottan nem a legerősebb C-osztályos Mercedesről van szó, az utódja azonban már 600 lóerős lesz a várakozások szerint.

Néhány hónappal ezelőtt épp egy ilyen példány került kalapács alá, igaz, különlegesebb a többinél, mivelhogy Michael Schumacher céges autója volt, amikor 2010-ben visszatért a Forma-1-be. Annak ellenére, hogy a hétszeres világbajnok vezette, jócskán áron alul kelt el.