A kétezres évek egyik legellentmondásosabb BMW-típusa a Chris Bangle csapata által tervezett E65 kódjelű 7-es BMW. A korszakban formabontónak számító típus fara csípi leginkább az átlagautós szemét. 

Egyszerűen hiányzik a harmónia, amit a hetes széria eredeti víziója okoz. Az E65 első terveit eredetileg Adrian Van Hooydonk rajzolta meg a kilencvenes évek végén. A fejében a klasszikus szedán helyett egy csapott hátú, négyajtós kupé formája élt, ezeket a radikális terveket tárták a BMW vezetői elé.

A bajor gyár döntéshozói viszont visszadobták az ötletet, konzervatívabb megjelenést akartak. Így lett az E65 fara lágy ívek, furcsán kapcsolódó lámpák és egy kacsafenék furcsa ötvözete.

Jól áll a német bálnának egy olasz lámpa? 1

Az autósok java egyértelműen rondának tartotta, ahogy a frontrész szomorú könnyzacskós szemeit is, ezért a ráncfelvarrásnál mindkettőt lecserélték. 

Egy lengyel autós viszont most előállt egy új megoldással. Lehet, hogy az olaszokra kellett volna bízni az újratervezést, mert a Lancia Delta szintén ellentmondásos hátsó lámpája tökéletes passzol a hetes hátsójába. 

Jól áll a német bálnának egy olasz lámpa? 2Jól áll a német bálnának egy olasz lámpa? 3

Oké, lehet, hogy így még rondább, de legalább próbálkozott és előállt valami új ötlettel.