Április elsején történt, de mégsem vicces vagy tréfás ez a történet. Mindössze 3,2 kilométert vezette a frissen megvett autóját egy sofőr Angliában, mielőtt összetörte.

A Derby rendőrség a Twitteren osztotta meg az esetet, amelyből kiderül, hogy a történet középpontjában egy Ferrari 488 GTB áll, amelyet frissen vásároltak mielőtt összetört. A balesetben senki sem sérült meg, legfeljebb valaki egója szerzett sebesüléseket.

Brit lapok beszámolói szerint a 2017-es Ferrari 488-ast valószínűleg a közeli Baytree Cars márkakereskedésből vásárolták, az árát a helyi sajtó 90-100 millió forintra teszti.

Három kilométer után összetörte az új autóját 1A Rosso Corsa színben fényezett 488-as mindössze 13 400 mérföldet (21 565 km) futott eddig és két tulajdonosa volt, akik valamivel ügyesebbek voltak, sikerült egyben tartaniuk. A Ferrari 488-ast 3,9 literes duplaturbós V8-as motorral szerelték, amely 670 lóerőt teljesített.

Ezzel nagyjából 3 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára, végsebessége pedig 330 km/óra. Ennek közelében sem volt az új tulajdonos, aki vélhetően nem volt felkészülve a hátsókerék-hajtású modell kezelésére.

A helyszínt megvizsgálva, a képek tanulsága szerint az autó megpördült, felugratott a padkára és úgy csapódott a korlátnak. A sérülés ugyan nem túl látványos, de biztosak lehetünk benne, hogy egy Ferrari esetében ez hat nullás összegű javítást eredményez így is.  A baleset következtében összegyűrődött az első lökhárító és a csomagtérfedél, és a fényszórók is kiestek. Ennyi, ami látszik…

Sajnos nem ez az első ilyen eset. Korábban a Vezess is beszámolt már hasonlókról: