A Dream Car Giveaways sorsolásán nyerte a képeken is látható Mitsubishi Lancer Evo IX-et egy brit férfi. Öröme azonban nem tartott sokáig, ugyanis épphogy átvette a kulcsokat, máris totálkárosra törte a japán sportszedánt – vette észre a The Drive a dél-walesi közlekedési rendőrség Twitter-oldalán.

Ugyan azóta eltávolították a tweetet – de mint tudjuk, az internet nem felejt –, az autósportál beszámolójából kiderül, hogy a nyereményjáték győztese, Adam Griffiths egy balesetben az autó elejét és hátulját is csúnyán összetörte. A baleset és az autó átvételéről közzétett közösségimédia-bejegyzés között 24 óra sem telt el. 

Adam Griffiths was straight over today to collect this stunning Evo IX he won in last nights draw 👌. A lovely example this was, which I’m sure he will get many happy miles from! Enjoy 😊

Közzétette: Dream Car Giveaways – 2021. április 27., kedd

Szerdán az álomautók sorsolásával foglalkozó cég is megerősítette a baleset tényét a közösségi oldalán. „Ahogyan a legtöbben értesülhettetek már róla, sajnálatos módon egy ma reggeli balesetben teljesen leírták az Evót. A lényeg, hogy Adam jól van. Nem tudjuk, mi történt, így nem is fogunk spekulálni. Bárkivel előfordulhat. Adamnek a legjobbakat kívánjuk” – írta a Dream Car Giveaways, tiszteletteljes megnyilvánulásra kérve követőit.

Ami a pedig a piros sportautót illeti: úgy tudni, kisorsolása idején valamivel több mint 100 ezer kilométer volt az órában, emellett nyomon követhető volt a teljes szerviztörténete – így különösképpen szerencsés lett volna a férfi, hiszen az elmúlt időszakben amúgy is jócskán megugrott a Lancer Evo IX-ek ára.

Viszonylag rövid ideig, 2005-től 2007-ig gyártották magát a kilencedik generációs Mitsubishi Lancert. 2,0 literes, soros négyhengeres motorral szerelték, melynek teljesítménye 287 lóerő, maximális nyomatéka pedig alulról karcolja a 400 Nm-t. 0-ról 100 km/órára kevesebb mint hat másodperc alatt gyorsul, míg végsebessége eléri a 250 km/órát.