A motorgyártásról valaha készült egyik legjobb mozgóképet a Ferrarinak köszönhetjük. Megmutatták, hogyan gyártják, pontosabban, hogyan alkotják meg a 612 Scaglietti V12-es, 5,7 literes, hengerenként négyszelepes motorját. 

Ezt a blokkot a legmodernebb megoldásokkal, de ugyanakkor rengeteg emberi munkával állították össze. Ez adja a Ferrari vonzerejének magját, a V12-es szív, amit maga Enzo Ferrari is annyira nagyra becsült.

Magasztos videó bizonyítja, miért művészi darab minden V12-es Ferrari-motor 1

2004-ben váltotta le a 456-os Ferrarit a 612 Scaglietti, amiből alig több mint háromezer darab készült 2011-ig, az utód az FF felbukkanásáig.

Ennek a régi videónak a megosztására már régóta keresem a megfelelő ürügyet, és egy árverésnek köszönhetően elérkezett az alkalom. Az Artcurial  listáján ugyanis felbukkant egy jó állapotú, akár kiállítási darabnak is beillő Scaglietti V12-es, az ikonikus vörös szívósorral, működőképes állapotban. 

Az egyre inkább domináló elektromos hajtás térnyerését, az új V6-os modelleket nézve egyre kevesebb Ferrari kap majd ilyen motort, így a most aukción licitre bocsátott 5-8000 euróra becsült tizenkét hengeres blokk tényleg egy letűnt kor hírnökének tekinthető. 

Magasztos videó bizonyítja, miért művészi darab minden V12-es Ferrari-motor 2 Magasztos videó bizonyítja, miért művészi darab minden V12-es Ferrari-motor 3