A feladathoz illően átalakított Mercedeseket a világ minden táján használnak halottas kocsiként, hiszen a stuttgarti márka modelljeinek többsége eleve épp elég méltóságteljes ahhoz, hogy az elhunytakat utolsó útjára vigye.

Az azonban már sokkal ritkább, sőt, a maga morbid módján egészen egyedi, hogy egy Mercit állítsanak a sírra, ám erre is van példa.

A Thedrive.com cikke szerint a képeken szereplő, sírkőbe faragott 1982-es 240 D (W123, itthoni gúnynevén „zöldséges Merci” egy New Jersey-i temetőben áll immár szűk 30 éve.

Zöldséges-Mercit állítottak egy sírra 1

A gránitból a legapróbb részletekig valósághűen megfaragott Mercedes alatt egy fiatalon elhunyt kínai-amerikai, bizonyos Raymond Tse nyugszik, aki hongongi cserediáki távolléte alatt hunyt el igen fiatalon, mindössze 14 évesen – a beszámolók ellentmondásosak, van, aki szerint tüdőgyulladás végzett vele, mások szerint autóbaleset áldozata lett.

A fiatal életében nagy autórajongó volt, és mivel jogosítványt sosem szerezhetett, tehetős bátyja, David ezt a különleges sírkövet – mondhatni emlékművet – adta neki búcsúajándékba – a „rendszámtáblán” még az elhunyt neve is szerepel (RAY TSE), ám a kőfaragók a törésveszély miatt a visszapillantókat és a szokásosan az orron díszelgő háromágú csillagot lehagyták.

A gránit-Mercedes kifaragása bő másfél évet vett igénybe, tehát csak 1983-ban került fel a sírra, elkészítése akkori áron 250 ezer dollárba került, az inflációt figyelembe véve, mai árfolyamon számítva ez bő 275 millió forintnak felel meg. Ennyiből akkor és ma is akár egy tucatnyi új Mercedest lehetne vásárolni.