Ahogy terjed a villanyautózás, egyre több korábbi klasszikus modell jelenik meg alternatív hajtással – a tendencia hatására egyre több gyártónak kell alkalmazkodnia, de korántsem precedens nélküli, hogy egy-egy típust egy privát cég kelt újra életre. Ezúttal az 1967-ben megjelent Ford Mustangot helyezték új alapokra a brit Charge.

A vállalat nem egy régi klasszikus feltámadásaként aposztrofálja villany-Mustangját, ehelyett úgy tekint rá, mintha egy „vadonatúj elektromos Mustang” lenne, csak „teljesen újradefiniálva”. Jó hír, hogy a fekete dizájnnak köszönhetően nemcsak fenyegetően jól néz ki, de gyors is: 3,9 másodperc alatt gyorsul 96 km/órára (60 mérföld/óra).

Villanymotort dugnak a klasszikus Mustang orrába 1
Villanymotort dugnak a klasszikus Mustang orrába 2

Villanymotort dugnak a klasszikus Mustang orrába

Villanymotort dugnak a klasszikus Mustang orrába

Villanymotort dugnak a klasszikus Mustang orrába 8
Villanymotort dugnak a klasszikus Mustang orrába 9
Villanymotort dugnak a klasszikus Mustang orrába 10
Villanymotort dugnak a klasszikus Mustang orrába 11
Villanymotort dugnak a klasszikus Mustang orrába 12
Fotó megosztása:

536 lóerős teljesítményének titka a 64 kWh-s akkumulátor, ami egy töltéssel körülbelül 320 kilométert bír ki. Nincs hiány forgatónyomatékban sem, amit az 1500 Nm-es érték támaszt alá. A külsőségek és a technika mellett adnak a belsőségekre is a Charge-nál: sok részletet nem árultak el az utastérről, de azt igen, hogy a legmodernebb alkatrészeket használják fel hozzá.

Opcionális extrák nélkül sem ígérkezik azonban olcsó mulatságnak a személyre szabott, villanyosított Mustang: nem kevesebb mint 350 ezer angol fontot kérnek el érte, ami jelenlegi árfolyamon 158 millió forintnak felel meg. Ennyiért cserébe exkluzivitást ígérnek, a Charge ugyanis mindössze 499 darabot készül gyártani belőle.

Villanymotort dugnak a klasszikus Mustang orrába 13

Egyáltalán nem idegen műfaj a Charge-nak, hogy elektromos formában hozzanak vissza egy régi klasszikust: mint arról néhány évvel ezelőtt beszámoltunk, egy hasonlóan limitált szériás villany-Mustangot alkottak meg, ami inkább a Shelby GT500-ra hajazott.