Nagy divat lett a nomád életmód, gombamód szaporodnak a különböző buszokból, furgonokból tákolt, fotókon csodásan mutató építmények. Ezek mindig felkeltik a kalandvágyó emberben a vágyat, hogy hasonlót alkosson, de ha megnézzük a részleteket, akkor kiderülnek az ilyen járművek árnyoldalai is.

Ezek a felépítmények általában fából, házi eszközökkel készülnek, így szigetelésük, strapabírásuk és megmunkálásuk nem lehet olyan magas szintű, mint a célszerszámokkal, profi üzemben gyártott lakókapszuláké. 

Ezt bizonyítja a képeken látható, most csupán 149 ezer euróért eladó Volkswagen Transporter T6.1-es, ami kapott egy TerraCab kabint hátulra. A hajtásról a Volkswagen 204 lóerős négyhengerese gondoskodik, a dupla kuplungos DSG-váltón és Haldex rendszerű összkerékhajtáson keresztül pedig a három tengelyből kettő kap hajtást. 

A 18 colos terepgumikkal, 3 centis emeléssel, haspajzzsal felszerelt gép a könnyebb tereptől sem riad vissza, a könnyűszerkezetes, alumínium szendvicspanelekből épült lakórész pedig 4 centiméteres szigeteléssel áll ellen az időjárás viszontagságainak. 

58 milliós ára felér egy kisebb belvárosi garzonéval, de ezzel vészhelyzetben könnyedén átköltözhetünk akár egy másik kontinensre is, ha úgy hozza a sors.

Valódi lakóautó valódi felfedezőknek a nehéz időkre 1Valódi lakóautó valódi felfedezőknek a nehéz időkre 2Valódi lakóautó valódi felfedezőknek a nehéz időkre 3Valódi lakóautó valódi felfedezőknek a nehéz időkre 4Valódi lakóautó valódi felfedezőknek a nehéz időkre 5