Rengeteg cikk születik napról napra, hétről hétre a Vezessen, és gyakran kutatunk az archívumban, ahol rengeteg érdekes téma pihen. Te emlékszel, mi történt veled egy éve? Tudod, milyen autós hírek pörögtek akkor a neten? Mutatjuk, hogy mi miről írtunk 2021. február 21-27. között a Vezessen.

Közlekedési alapvizsga

A 2021-ben bevezetett vizsga célja, hogy a gyermekek tudatosabban és biztonságosabban mozogjanak a hétköznapi forgalmi szituációkban. Ha kíváncsi vagy a részletekre, kattints az alábbi képre!

Így indult egy autós üldözés Budapesten

2021 februárjában a Kacsóh Pongrác úti csomópontnál igazoltattak a rendőrök. Főleg azokat az autósokat állították meg, akik szemtelen módon a sor elejére furakodva soroltak be az M3-as kivezetőre. Ebbe szaladt bele a videón látható Mercedes sofőrje is, aki nem nagyon akarta, hogy igazoltassák, pánikszerűen kezdett menekülni, a rendőrök pedig utánaeredtek. A kamerás autó, amelynek a szemszögéből látjuk az eseményeket, közben felért a felüljáróra, ahol ismét feltűnik a Mercedes. Elég tempósan menekült az M3-kivezetőn.

Furcsa dolog került elő egy javított ajtóból

A pokolian rohadó, majd még pokolibb módon tákolt autók furcsa meglepetéseket rejthetnek. Az alábbi felvételen is pont egy ilyent láthatunk:

Így lépett meg egy mercis a rendőrök elől Budapesten 3

Kattints a képre és nézd meg a videót!

Több tízezer használt autót raktak le itt, mert senkinek nem kell

Néhány éve még üvöltő versenyautóktól volt hangos a brit Rockingham Motor Speedway, ma pedig szomorú csend honol a benzingőz egykori szentélyében. A 3,3 kilométer hosszú pályán, a szervizutakon és a parkolókban is használt autók pihennek arra várva, hogy valaha még új gazdára találjanak.

 

Az itt felhalmozott járművek főleg lízingcégektől visszavett autók, amelyeket nem tudtak értékesítni. A Rockingham Automotive Limited tulajdonában lévő, 250 hektáros területen durván ötvenezer járművet pihentetnek. Miért? Mert a brit autópiac nincs a csúcson mostanában, egyes felmérések szerint az Egyesült Királyság használtautó-piaca 15 százalékkal csökkent. Ebben közrejátszott a koronavírus hatására bevezetett korlátozó intézkedések sokasága, valamint a folyamatosan változó fogyasztói bizalom és kismértékben a Brexit is. A használt járművek értékesítése az Egyesült Királyság 2020-ban 6,75 millióra darab volt, amely több mint 1,18 milliós visszaesés 2019-hez képest.

Üzemanyagár 1 éve

Tudod mennyit volt az üzemanyagok ára egy éve? A koronavírus-járvány előtti szintekre emelkedett vissza az olaj ára a nemzetközi piacon, itthon is visszatértek a 400 forint fölötti átlagárak. 2021.február.24-én mindkét üzemanyag nagykereskedelmi ára nagyobb mértékben emelkedett: a benzin hat, a gázolaj négy forinttal drágult. A módosítás után a benzin átlagára 410, a gázolajé 425 forint literenként.

Teszt: Mazda6 Sport G194 AT Edition-100

Autóipari szemmel már öreg, kifutó típus, de 2021-ben ez még a Mazda6 előnyére is válhatott.

Ritka az ilyen hosszú modellciklust megélő típus a mai piacon. A Mazda6 harmadik generációja 10 éve, 2012-ben mutatkozott be, és azóta töretlenül fejlesztik, csiszolgatják a japánok, mintha ez teljesen természetes lenne az autóiparban. Ha érdekel a teljes teszt, kattints a képre!

Így lépett meg egy mercis a rendőrök elől Budapesten 4

Kattints a képre és olvasd el a tesztet!

Félmillió alatt is van megbízható Toyota

Öreg, de megbízható: benzines szívómotorral mutatjuk be az egész olcsón megvehető, E11-es Toyota Corollákat.