A felvonóhidak igazi mérnöki csodák, de időről időre történik valami ezeken a felnyitható átjárókon a rajta közlekedő autósokkal. Most épp Floridában volt egy furcsa eset, mely szerencsére nem végződött szomorúan.

Emberünk a Honda Accord volánja mögött pirosat kaphatott, ezért megállt, ám szerencsétlenségére épp a híd azon oldalán, mely már emelkedik. Az átjáró működésbe lépett, amikor pedig ezt észlelte a sofőr, épp annyit gurult előre, hogy az autó orra már felfeküdjön a stabil részre. Az Accord orra, valamint az első kerekek beakadása megakadályozta az előremenetelt, így a híd elkezdte emelni az autó hátsó részét.

Már majdnem tótágast állt a kocsi, amikor az emelés hatására az első kerekek is kikerültek a mély részről, így előre gurulhatott az autó a stabil rész felé. Végül a visszaeresztett híd megemelte az akkor lógó hátsó tengelyt, az Accord pedig elhajthatott.

Az esetet a hatóságok kivizsgálták, és kirúgták a híd kezelőjét, mondván, hogy nem észlelte az átkelőn lévő autót. A nő azzal védekezett, hogy nem is láthatta azt, ám a biztonsági kamerák képe alapján, melyekhez hozzáférése volt – és azon nagyon is látszott az autó, lehetett volna körültekintőbb.