Miután 2021. április 28-án a Shiregreen temetőben autójával több szabálysértést is elkövetett, vádat emeltek Ketan Singh-Baat ellen. A „tiszteletlen és antiszociális” viselkedést tanúsító, 20 éves férfi a szertartás során ugyanis elkezdett fánkokat rajzolni a temető területén, tettével a fűben is jelentős kárt tett.

Ahogy az a rendőrségi vizsgálat során bebizonyosodott, Singh-Baat egy Mercedes kombival, később pedig egy Audival fánkozott a füvön. Elkapni azonban nem sikerült, de június 23-án egy szürke Volkswagen Golf volánja mögött akadtak rá a közúti egyenruhások Sheffieldben – azért állították meg, mert sem ő, sem pedig az utasai nem kötötték be a biztonsági övet.

a videó a hirdetés után indul

Ekkor derült fény arra, hogy Singh-Baat jogosítványát bevonták a temetői incidensek következményeként, és már keresték a hatóságok a fiatalembert, aki végül február 8-án állt bíróság elé.

Az ítélet értelmében három évre tiltották el a vezetéstől, azt követően pedig csak ismétlővizsga sikeres letételével vezethet újra. Ezen kívül 85 font (kb. 36 ezer forint) perköltség és 95 font (kb. 40 ezer forint) kártérítés megfizetésére kötelezték – közölte a dél-yorkshire-i rendőrség.