Napjaink autói egészen furcsa hibákat produkálhatnak. Akik követik heti összefoglalóinkat az európai modelleket érintő problémákról, azok talán már meg sem lepődnek azon, milyen gondok merülnek fel hétről hétre, ám az alábbi helyzet láttán még a sokat látott szemek is kikerekednek.

A Hyundai Santa Fe hibrid és konnektoros hibrid modelljeit érintő probléma külső szemmel igencsak vicces: az autó indítása után a teljesen digitális műszeregység képe fejjel lefelé és megtükrözve jelenik meg a kijelzőn. Ha a sofőr megpróbálna fejjel lefelé elhelyezkedni a kormány mögött, akkor le tudná olvasni a feliratokat, mert “csak” egy 180 fokos fordulatról van szó, de egy kisebb tükör már nemigen segítene, mert az csak megfordítja a szöveget, nem elforgatja.

Röhejes hiba miatt hívnak vissza autókat 1

A probléma miatt az Egyesült Államokban 714, Kanadában 283 autót hívtak vissza, az érintett kocsikban ingyen elvégzik az LCD kijelzők cseréjét. A Hyundai szerint gyártási probléma miatt léphet fel a jelenség, melyet még különösebbé tesz, hogy mindig akkor jelentkezett, amikor a külső hőmérséklet nagyon alacsony volt, és be akarták indítani az autót. Ahogy a fotón is látszik, ebben az esetben például -21 Celsius-fok volt éppen.

A Hyundai legnagyobb szabadidőautója tavaly nálunk is járt, részletesen itt olvashatsz róla: