Egyre erősebb sportautókra van szüksége a világ pontjain a rendőrségnek, hiszen nagyon sok esetben a rosszfiúk gyengének egyáltalán nem mondható technikával tesznek rossz fát a tűzre. Többek között a notórius gyorshajtók megállításához új segítséget kapnak az ausztrál rendőrök: Victoria államában a BMW M3 Competitionnal bővült a hatósági flotta.

Nem először dolgozhatnak a bajorok modelljeivel az ottani hatóságok, hiszen 2018-ban dízelmotoros 5-ös BMW-kre tettek szert, egy évvel később pedig az M5-össel eredhettek a bűnözők nyomába. Amit az állományhoz most csatlakozó M3 Competitionről tudni érdemes, hogy a márka jól ismert, turbófeltöltős, 3,0 literes, soros hathengeres motorja hajtja.

Egyenruhában még szigorúbb a BMW tekintete 1

Az erős hajtáslánc egy nyolcsebességes, M Steptronic automata váltón keresztül 510 lóerőt és 650 Nm nyomatékot ad le a hátsó kerekekre. 0-ról 100 km/órára 3,9 másodperc alatt gyorsul, míg végsebessége eléri a 250 km/órát.

Olyan vezetést segítő rendszerek teszik könnyebbé a rendőrök életét, mint a térhatású kamerarendszerrel szerelt parkolóasszisztens, a közlekedésijelzés-felismerő, az ütközésre, valamint sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, az alapfelszereltségen felül pedig sebességtartó automatikát, Stop&Go indítót és oldalirányú ütközésre figyelmeztető rendszert is kapnak.

Egyenruhában még szigorúbb a BMW tekintete 13

Szembeötlő különbség más országok rendőrautóival szemben, hogy jelen esetben nem az autón kívül helyezték el a megkülönböztető jelzéseket, fényhidakat, hanem azon belül, szinte a szélvédő, illetve a hátsó ablak közvetlen közelében, úgy, hogy a kilátást közvetlenül ne zavarja. Egyenfestésével viszont még fenyegetőbben hat az új, az autónak eleve vicsorgósabb arcot kölcsönző hűtőrács.