Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki alkoholt fogyasztott és közben nyugtatót is bevett, majd úgy közlekedett gépkocsijával a főúton, hogy kétszer is előállították a rendőrök emiatt – írja az ügyészség.

A vádirat szerint a családi problémákkal küzdő férfi idén nyáron egyik nap a strandon italozott, és több nyugtatót is bevett. Este gépkocsival elindult a 41-es számú főúton Nyíregyháza irányába, majd behajtott az egyik benzinkútra, ahol vett még egy kis alkoholt. Bejelentés alapján a rendőrök a benzinkúton igazoltatták, majd látva az alkoholos állapotát vizelet- és vérvétel céljából előállították az orvosi ügyeletre. Az ekkor levett vérében két ezreléket meghaladó alkoholkoncentrációt mutatott ki az orvosszakértő.

Az esetről felvétel is készült:

 

A rendőrök elengedték a férfit, aki ismeretlen körülmények között visszajutott a benzinkúton parkoló gépkocsijához, majd éjfél körül azzal elindult ismételten Nyíregyháza irányába, ahol útközben egy másik benzinkútra tért be. Ittassága miatt nekihajtott a padkának, amitől defektet kapott a Ford, és azt próbálta megjavítani úgy, hogy leparkolt az egyik töltőoszlophoz. A javítás közel egy óráig tartott, de állapota miatt azt nem tudta befejezni. Az eseményeknek az vetett végett, hogy a rendőrök ismételten előállították, és nem tagadta, hogy alkoholt fogyasztott. Az újabb vérvétel szerint még magasabb volt egy kevéssel vérének alkoholtartalma, mint korábban.

Az ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja a férfit, akivel szemben pénzbüntetés kiszabására és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a bíróságnak. Egyébként a vádlott vezetői engedélyét a rendőrök a helyszínen azonnal elvették.