Több orosz cég is foglalkozik az országban még igencsak népszerű Lada Nivák átalakításával. Mert sokan vágynak a régi, egyszerű technikára, a formára, de az ócska műanyagból épített puritán belteret már nem bírják. Így gyakran BMW, Mercedes alkatrészek kerülnek ezekbe a kocsikba, néha a komplett hajtáslánccal együtt.

Kívülről is menő ez a Niva, de a beltere az igazi nagy durranás 1Kívülről is menő ez a Niva, de a beltere az igazi nagy durranás 2

A képeken látható 2016-os darabot Mercedes alkotóelemekkel dobták fel, kapott többek között G-osztályról származó kerekeket, belülre pedig az S-osztály műszerfalának elemeit zsúfolták be. Így tömörítve kicsit furán hat, de a két 12,3 colos képernyő működik, a bőrkárpit luxust sugároz, a LED-világítás pedig elkápráztatja a sima Ladából átülő utasokat.

Kívülről is menő ez a Niva, de a beltere az igazi nagy durranás 3Kívülről is menő ez a Niva, de a beltere az igazi nagy durranás 4

Amire szükség is van, hiszen az optikai változtatásokat nem követte a technika felújítása, az 1,7 literes 83 lóerős benzinmotor vélhetően nincs a helyzet magaslatán ezekkel a gigantikus kerekekkel, és a beltér extrái miatt megnövekedett tömeggel. 

A 10 milliós vételárat látva elgondolkodtató, hogy nem-e éri meg egy idősebb, de valódi Mercedes G-osztályba fektetni ennyi pénzt.