Nemrég leírtunk mindent, amit tudni lehet az új Suzukiról, most pedig kiderült, mennyit kell kicsengetnünk érte, ha egy harmadik generációs S-Crosst szeretnénk a garázsba.

A legolcsóbb változat a GL felszereltségű, hatsebességes manuális váltóval szerelt, elsőkerék-hajtású modell, amely listaáron 7 140 000 Ft. A legdrágább pedig a panorámatetős, összkerekes, hatsebeséges automatával szerelt GLX változat alapára, 9 980 000 Ft. Persze a Suzuki szokásának megfelelően nagy kedvezmény érhető el, így az indulóár is több mint egy millióval kevesebb lehet. A teljes árlistát az alábbi képen láthatjátok:

Itt az új Suzuki teljes hazai árlistája 2

A kedvezményes ár a hűségprogram keretein belül elérhető ajánlott fogyasztói ár.

Az S-Cross kezdetben egy hajtáslánccal: az ismert 129 lóerős, 235 Nm nyomatékú, 1,4 literes turbómotorral lesz kapható. Alapkiépítés a 48 V-os mild hibrid rendszer, amely nem csak a fékenergia visszanyerésére és a start-stop funkcióra szolgál, hanem a hajtásba is besegít. Kérhető összkerékhajtás, amely az útviszonyoktól és a vezető kedvétől függően más és más üzemmódban használható. 2022 során full hibrid hajtáslánccal bővíti a választékot a Suzuki.

De, hogy házon belül hasonlítsuk össze: a legolcsóbb Suzuki Vitaráért listaáron 6 870 000 forintot kell kicsengetni, a legjobban felszerelt 4×4-es modellért pedig 9 430 000 forintot. Elődje pedig, a Suzuki SX4 S-Cross Allgrip automata váltóval 8,5 millióról indult.