2022 májusában ötvenedik születésnapját ünnepli a BMW M GmbH. A bajorok sportrészlege azonban már most, fél évvel korábban reflektorfénybe gurítja a modellpalettáján megjelenő első jubileumi évforduló szellemiségét idéző stílusjegyeket.

Akik a 2022 márciusától BMW M modellt vagy M Sport felszereltségi csomaggal kiegészített autót rendelnek, új járművük motorháztetejét, csomagtérajtaját és kerékagyait a BMW Motorsport klasszikus emblémája ihlette márkalogóval díszítve is kérhetik. De inkább mutatjuk.

Új BMW-jelet kapnak a bajor gyártó sportmodelljei 1

Galéria

A divízió jubileumi évét az emblémák mellett 50 történelmi jelentőségű karosszériafényezés színesíti majd tovább, amelyek egyes kiválasztott modellekhez lesznek elérhetők. Az olyan színek ezek, mint például a Dakar Yellow, a Fire Orange, a Daytona Violet, a Macao Blue, az Imola Red vagy a Frozen Marina Bay Blue, a BMW M GmbH félévszázados történetének különböző korszakait idézik.

Új BMW-jelet kapnak a bajor gyártó sportmodelljei 2

A BMW Motorsport kék, ibolya és piros színű félkörökkel díszített emblémája 1973-ban jelent meg először, az egy évvel korábban alapított BMW Motorsport GmbH versenyautóján. A trikolor árnyalatú, jobbra döntött és M betűre támaszkodó csíkok 1978-ban, a BMW M1 debütálásával mutatkoztak be. A legendás BMW M1 volt az egyetlen olyan nagy teljesítményű, sorozatgyártásban kínált modell, amely a három színes csíkkal ellátott logó mellett a motorsportemblémát is magán viselte. A kék szín mindkét logóban a BMW márkát jelképezi, míg a piros a versenyzést, az ibolya pedig a kettő közötti kapcsolatot szimbolizálja. Az ibolya szín időközben átadta a helyét a sötétkéknek.