Másfél éve kitetoválták a Lexus UX egy példányát, idén késő télen pedig Spanyolországban virágba borítottak egy másikat, így köszöntve a közelgő tavaszt. Ezeket az alkotásokat minden bizonnyal a walesi Nathan Wyburn is látta, de nem nyűgözhették le különösebben, mert amikor őt kérték fel egy Lexus Art Car megalkotására, valami egészen mással burkolta be a gondjaira bízott autót.

A 32 éves Nathan Wyburn arról híres, hogy pop art képeit nem hagyományos alapanyagokból, hanem ételből (megkent pirítósból, szószokból, cukorból, csokoládéból, babból, pizzából, édességekből) és egyéb hétköznapi tárgyakból (újságkivágásokból, virágföldből, csillámporból, fogkrémből, bőrbarnító krémből, motorolajból) állítja elő.

Több ezer parányi arc köszön rád erről az autóról 2

A sárkány kötelező elem mindenen, ami walesi

Legújabb alkotásán, a képeinken is látható Lexus UX Art Caron elvileg Cardiff legfőbb látnivalói jelennek meg – vasútállomás, kocsma, park, és így tovább. Csakhogy a képek valójában kollázsok, amiket a walesi főváros lakosai által készített önarcképekből (azaz szelfikből) állított össze a művész.

Több ezer parányi arc köszön rád erről az autóról 3

Az autót októberben Cardiff több pontján is kiállították, és arra biztatták az embereket – ki nem találod -, hogy készítsenek vele egy szelfit, és osszák azokat meg a Lexus közösségi csatornáin. Már látjuk magunk előtt a projekt folytatását, amiben ezeket a szelfiautóval készített szelfiket fogják feldolgozni…