Tíz éven át, 2011-ig szerepelt a Mercedes újautó-kínálatában a R230 SL, aminek különleges és limitált szériás változata az SL65 AMG Black Series volt. Az AMG ikerturbós V12-esével szerelt típust mindössze 350 példányban gyártották, de exkluzivitása mellett kívánatossága miatt is emelkedett rá a kereslet az utóbbi időkben.

Olyannyira, hogy néhány nappal ezelőtt 405 ezer dollárért, vagyis több mint 125 millió forintért kelt el egy 2009-es évjáratú darab a Bring A Trailer oldalán. Az eladó néhai férje annak idején újonnan vette az oregoni Portlandből a 661 lóerős Mercedest – amiből csak 175 darab landolt az amerikai kontinensen –, a mostani összegnél 90 ezer dollárral kevesebbért.

Egy év alatt megduplázta értékét ez a ritka Mercedes 1

A képre kattintva galéria nyílik!

Kora ellenére a mai napig jó állapotban van, leszámítva néhány apróbb karcolást a szénszálas karosszérián; ezt a kíméletet az is alátámasztja, hogy 12 év alatt alig több mint 17 ezer kilométert tettek meg vele. Ultraszéles sárvédők, sportos lökhárítók és aktív hátsó légterelő teszi még fenyegetőbbé az amúgy ezüst fényezésben pompázó „fekete bárány” SL65 AMG-t.

Nemcsak kívül, de belül is letisztult állapotok uralkodnak. A fekete bőrkárpitozás mellett az előző éra COMAND infotainment rendszere, kulcs nélküli indítás, valamint kétzónás automata klímaberendezés fogadja a büszke tulajdonost.

Egy év alatt megduplázta értékét ez a ritka Mercedes 2

Egy év alatt megduplázta értékét ez a ritka Mercedes 3

A már említett paraméterekkel, azaz a V12-es AMG-motorral és a 661 lóerős teljesítménnyel 3,8 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára a Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series, majd 320 km/óránál préselhető ki belőle a maximum sebesség. A „lovakat” egy ötsebességes automata váltó tereli a hátsó tengelyre.

Érdekesség, hogy egy éve, hasonló futásteljesítmény mellett kevesebb mint a felét, 185 ezer dollárt fizettek egy ugyanilyen típusú Mercedesért. Néhány hónappal ezelőtt egy másik 397 ezer dollárt ért meg valakinek, Toto Wolff, a Mercedes Forma-1-es csapatának vezére pedig ennél is többért adott túl sajátján.

Egy év alatt megduplázta értékét ez a ritka Mercedes 4Egy év alatt megduplázta értékét ez a ritka Mercedes 5Egy év alatt megduplázta értékét ez a ritka Mercedes 6