A győri Audi-gyárban készülő Audi RS 3 2,5 literes, öthengeres turbómotorja alapkivitelben 400 lóerőt teljesít, nyomatéka 480 Nm. Az összkerekes, kompakt négyajtós 4,1 másodperc alatt gyorsul 100-ra. Persze van, akinek ez sem elég, és ebben a blokkban akad még bőven tartalék. 

Ennek az Audi RS3-nak 675 oka van arra, hogy eltörje a nyakad 1

A gyári 400 lóerő sem kevés!

A nyolcvanas években még csak egy maroknyi autó volt képes elérni a 300 km/órás álomhatárt, olyan ikonok, mint a Ferrari 288 GTO vagy a Porsche 959, tudták ezt a mutatványt. Ma viszont elég egy nagy példányszámban gyártott, alapból brutális Audi RS3, egy tuningcég, és egy szemmel is jól látható összeg ahhoz, hogy 300 feletti értéket olvashassunk a műszerfalról.

A videón szereplő darabból pedig kicsalogatták a plusz lóerőket, nagyobb turbóval, és természetesen átírt motorvezérlő szoftverrel egészen 675 lóerőig emelték a teljesítményt. Így már bődületes a gyorsulás, 3,1 másodperc alatt van százon, és alig tíz másodperc telik el 200 km/óráig. 

A videó tanulsága szerint pedig a sebességmérő akár 319 km/órát is mutathat, ami nem rossz érték egy alapvetően kompakt prémiumkombitól.