Tesla-balesetek általában akkor kapnak nagyobb visszhangot a médiában, ha annak hátterében az egyébként valóban félreérthető módon Autopilot névre keresztelt vezetéssegítő rendszert robotpilótaként használják a sorozatos figyelmeztetések dacára – az amerikai gyártóval szemben ugyanakkor átfogó és kemény vizsgálatot indítottak.

Kínában viszont egy olyan esetet rögzített – méghozzá a balesetet okozó autós fedélzeti kamerája –, amiben a Tesla sofőrje elszenvedő alany volt. Miközben közeledik a kereszteződéshez a felvétel készítője, a jobb felső sarokban egyértelműen látszik az elsőbbségadásra kötelező tábla. Ennek ellenére talán még rá is lépett a gázra, aminek eredményeként kiütötte a balról érkező Model 3-at.

A legszomorúbb ezután jött, és nem a kinyíló légzsákokra gondolunk, hanem arra, ahogyan az ütközés hatására a Tesla áttöri a korlátot, majd egyenesen a folyóba pottyan. Daruval kellett kiemelni a mélyből, és láthatóan komoly károkat szenvedett el a balesetben, amit már a rendőrség is vizsgál.

Nem úszta meg a baleset valószínűsíthető vétkese sem, az ő autója is csúnyán megsérült, de ami a legfontosabb, hogy súlyosabb személyi sérülés nem történt, főleg úgy, hogy a villanyautóban egy 10 hónapos csecsemő is utazott a baleset idején. A Yahoo News információi szerint a Teslában ülő anyós lábán keletkezett néhány karcolás.