A helyi hírforrások szerint egy 43 éves francia sofőr vezette az Audi RS4 Avant típusú autót, amelyben a megengedettnél többen utaztak, ráadásul nem is az utastérben. Costa Brava felé tartott, amely Katalónia egyik tengerparti régiója. A felelőtlen vezető nem úszta meg a büntetést, a rendőrök értesültek a szabálytalanságról, és 840 eurós (közel 300 000 forintos) bírságot szabtak ki rá, mivel hat közlekedési szabályt szegett meg. 

A helyzetet súlyosbította, hogy a csomagtérbe száműzött kamaszok mellett még két kiskorú, három év alatti utas tartózkodott az autóban, mindkettő gyerekülés nélkül. Így nem folytathatták az utat, a jobb oldalon ülő másik felelős felnőtt vette át a volánt, és a megfelelő biztonsági szabályok betartásával, több kerülővel szállította el a társaságot a célállomásra.

Maga a bírság vélhetően nem nagy érvágás egy Audi RS4 Avant tulajdonosának, de a felhajtással eltöltött idő már jobban fájhatott, és legközelebb remélhetőleg nem kezelik bőröndként a gyerekeket, hanem inkább szereznek egy Audi SQ7-est az ilyen alkalmakra.