Ahogy telik az idő, egyre csiszolódnak a Tesla vezetéssegítő rendszereinek képességei. A gyártó szó szerint kísérleti nyúlként használja leglojálisabb vevőit, akik a szoftverek végső tesztelését közúton haladva végzik, így egyre több hibát tudnak eltüntetni, ezek a hibák viszont a való életben fordulnak elő. Ez a “béta-tesztelés” pedig elég riasztó élmény tud lenni, főleg ha az autó nemes egyszerűséggel a Holdat nézi közlekedési lámpának. 

A Jordan Nelson nevű autós által megosztott videón pont ez történt,  az autó egy sárga lámpának nézte a Holdat, erre pedig lassítani kezdett. 

A mai napig vitatott – főként elnevezés szempontjából – a Tesla Autopilot-rendszere, mivel a gyártó számtalanszor hangsúlyozta, hogy aktív vezetői felügyeletet igényel a fejlett, látás- és tervezésközpontú mesterséges intelligencián alapuló technológia, erről azonban néhányan láthatóan nem akarnak tudomást venni. Ez vezetett már halálos kimenetelű tragédiához is.

A balesetek okai között a félrevezető név és a részletek nem ismerete mellett elsők között merült fel a vezetés közbeni alvás, de olyan is volt, aki az Autopilottal szerette volna megspórolni a reggelizésre szánt perceket.