Számos esetben szörnyű végeredménye lett annak, hogy valaki a saját, az adott helyzethez képest szűkös kereteiből akarta kihozni a legtöbbet – talán sok olvasónkban él még élénken a Mazderati esete, vagy a Honda-tulajdonosé, aki szintén Maseratiról álmodott.

Sokaknak viszont nem egy Maserati, hanem a Ford Mustang jelenti a mindenséget, abból is a klasszikus, múlt évszázadi változat. Ennek megépítésére vállalkozott a Dream Customs India csapata egy 2009-es Hyundai Accentre támaszkodva. Annak ismeretében, milyen karakterbeli különbségek választják el a két típust, szinte lehetetlennek tűnt a kihívás, de ezúttal egész tűrhetően sikerült teljesíteni.

Durva átalakulás: Mustang lett egy teljesen hétköznapi autóból 2

A képre kattintva galéria nyílik!

Kifejezetten erre specializálódott ez a brigád, Honda Civicből is alkották már Lamborghini Aventadort. Jelen esetben aránylag pontos munkát végeztek a Mustang fényszóróinak, hűtőrácsának, hátsó lámpáinak és lökhárítóinak lemásolásával, és a beltérben is próbáltak precízen eljárni, viszont a kormány, a műszerfal és a középskonzol még az eredeti Hyundaiból származik.

Videón is megtekinthető a Mustanggá alakított Hyundai:

Azt nem árulják el, milyen motort szereltek bele, de feltételezhetően nem a Mustang 5,0 literes, V8-as Coyote-járól van szó, így vezetésben ne várjuk ugyanazt az élményt, mint egy igazi példánytól. Az Egyesült Államokban 1,6 literes erőforrás hajtja a Hyundai Accentet, ami 120 lóerős teljesítményt és 152 Nm-es nyomatékot ad le az első tengelyre.

Minden replika nagyjából négy hónap alatt készül el, a donorautó beszerzésével együtt 800 ezer indiai rúpiába, vagyis 3,2 millió forintba kerül az egész projekt.

Szerintetek elfogadható eredmény született?
Abszolút!
50% (274)
Ez még így is gagyi...
35% (191)
Hagyjuk már az önjelölt Mekk mestereket...
15% (86)