Nemcsak a 2022-es szabályváltozások szerint megépített bemutatóautó leleplezése miatt különleges az idei Forma-1-es Brit Nagydíj. A Ferrarinak más szempontból is komoly jelentőséggel bír a silverstone-i verseny, ugyanis épp a napokban volt 70 éve, hogy 1951. július 14-én megszerezte első királykategóriás győzelmét – amit másik 237 követett az elmúlt évtizedekben.

Első sikerét a 375 F1-gyel érte el a maranellói istálló, az argentin José Froilán Gonzálezzel a volánnál, aki a majd’ 3 órás versenyen több mint 50 másodpercet vert honfitársára, az Alfa Romeó-s Juan Manuel Fangióra. Főhadiszállásán építette újra az emblematikus évforduló alkalmából korábbi versenygépét a Ferrari, meg is örökítették az elmúlt hónapok munkáját.

Nézd meg a videót:

a videó a hirdetés után indul

Számos sikeres Ferrari-versenyző vezethette korábban a történelmi, összesen három futamgyőzelmet hozó modellt: tíz éve például Fernando Alonso próbálhatta ki, csakugyan Silverstone-ban, most pedig Charles Leclerc-nek nyílik rá lehetősége. Telt ház előtt bőg fel tehát újra a V12-es, 4,5 literes erőforrás, ami sokaknál csillapítani fog egyfajta hiányérzetet.

A nyitókép még a második videóban is látható, 2011-es alkalom során készült.