Pörög a lakóautók piaca, de az igazán olcsó darabok hiányoznak a kínálatból. Aki meg akarja úszni a több tízmilliós vételárat, az épít magának egyet valamilyen furgonból, de egy orosz cég felismerte a piaci rést. A Lux Form által forgalmazott Lada Niva Autodom egész megfelelőnek tűnik arra a célra, ha el akarunk tűnni pár napra a civilizációból. 

4,76 méter hosszú és 2,77 méter magas, így a mélygarázsokon kívül szinte bárhol lehet vele közlekedni. Ebbe a térbe sikerült belső zuhanyzót, vécét, tűzhelyt, hűtőt, apró asztalkát bezsúfolni. Aludni a vezetőkabin feletti részen lehet két személynek kényelmesen. 

Ez a világ legolcsóbb lakóautója, aminek terepen sincs akadály 1

A sütés-főzés ötkilós gázpalackról üzemelhet, az ivóvíztartály 70 literes, tehát pár napig tényleg nem kell elhagyni a horgászhelyet, a Niva kiszolgálja lakóit. A felépítményen túl minden a régi, megbízható, puritán orosz technika, 1,7 literes benzinmotorral 84 lóerővel. 

Ez a világ legolcsóbb lakóautója, aminek terepen sincs akadály 2

Ezzel nem lehet túlzottan sietni, de minek is rohanna az ember, amikor 18 250 euróért, vagyis bő 6 millió forintért vett magának egy új, előző tulaj szagától és egyéb végtermékeinek nyomaitól mentes lakóautót, amivel elindulhat akár a világ végére is?

Ez a világ legolcsóbb lakóautója, aminek terepen sincs akadály 3Ez a világ legolcsóbb lakóautója, aminek terepen sincs akadály 4