Bizonyos körülmények összejátszása esetén a nyári napsütés, illetve a hőség furcsa dolgokat tud művelni egy napon hagyott autóval. Volt már arra példa, hogy egy épület üvegfaláról visszaverődő fény olvasztott meg komplett autókat. 

A Lexus tulajdonosa Rosztov-na-Donu városban egy teljesen átlagosnak tűnő parkolóházban hagyta autóját, de amikor visszaért meglepődve látta, hogy több helyen szó szerint megolvadt az autó. Az üvegfelületekben tobzódó modern épületeknél előfordulhat ilyen, a fényt lencseként fókuszáló ablakok pont erre a parkolóhelyre gyűjtötték a napsugarakat, ami nem mindennapi kárt okozott.

Sose találod ki, mi égette meg ennek a kocsinak a belterét 2Sose találod ki, mi égette meg ennek a kocsinak a belterét 3Sose találod ki, mi égette meg ennek a kocsinak a belterét 4

A címben szereplő, friss esetben viszont nem egy épület volt a tettes. A tulajdonos fóliával pótolta a betört napfénytetőt, amíg várt a javításra. Egy nagyobb zápor során viszont összegyűlt a víz a fólián, ami így nagyítóként gyűjtötte össze, fókuszálta a napsugarakat. Ez égetett hosszú, fekete csíkot a hátsó ajtókba, ami bosszantó, de ha onnan nézzük, hogy az egész autó porig éghetett volna, szerencsés megúszásnak is tekinthető.

Sose találod ki, mi égette meg ennek a kocsinak a belterét 5Sose találod ki, mi égette meg ennek a kocsinak a belterét 6Sose találod ki, mi égette meg ennek a kocsinak a belterét 7