Megolvadt egy kocsi a napon! 1

John Westbrook brit turista a “kis Velence” néven is ismert olasz üdülőhely, Caorle közelében szembesült a nem mindennapi látvánnyal. Állítása szerint a Renault Mégane több napig parkolt a 37-38 fokos hőségben, közel a tengerhez. A karosszéria műanyag elemei láthatóan lemálltak, elolvadtak. John lőtt pár képet, elküldte az angol lapoknak, ahol végigsöpört a hír. Hisz erős anyag, megolvadt a kocsi a napon! Ezt zabálni fogják! 


Tökéletes történet a kilátástalanul hosszú nyári hőhullám közepén, de vélhetően nem igaz. 
Szinte biztos, hogy nem a negyven Celsius fokhoz közelítő hőmérséklet okozta a jelenséget. Azért akad ország nem egy kedvenc bolygónkon, ahol ennél magasabb érték is előfordul, mégsem látunk olvadt fagyiként szétterülő autókról képeket.
Én arra tippelnék, hogy egy közeli épület üvegfelülete (vagy bármilyen fényvisszaverő felület) fókuszálta a napfényt az autóra. Volt már rá példa, Londonban több autóban okozott komoly kárt egy felhőkarcoló. Vagy a másik magyarázat egy autóhoz közeli tűz lehet: valami kigyulladt, az autó megpörkölődött, de mivel csak esztétikai kárt okozott, a tulajdonos így használja az kocsit.