Ma már nem megy szenzációszámba egy Bentley terepjáró, hiszen akár újonnan is vásárolhatunk ilyet, a Safirovszkij sugárúton (Oroszország) működő Jagger Garage “mágusai” azonban egy korai  Bentley Arnage (1999) limuzint alakítottak át sárgyúróvá. Az Arnage a VW-éra előtti utolsó Bentley-modell, és mint ilyen, sokak szemében az utolsó valódi, klasszikus Bentley, annak minden előnyével és hátrányával együtt.

Az orosz építők megtartották a formavilágot, a fényűző, pazarlóan tágas belső teret, viszont vadonatúj hajtásláncot, futóművet és elektronikát kellett társítani az eredeti karosszériához.

Az alapokat egy Nissan Patrol alváza adta, amely majdnem megfelelő méretű volt – a különbséget a kerékívek átszabásával korrigálta az alkotó. A futómű ugyaninnen származik, a hajtáslánc pedig egy Lexus LS430-ból lehet ismerős, a 3UZ-FE V8-as szívómotort és annak eredeti sebességváltóját társították. De inkább nézd meg, mit tud terepen:

 

A munka 2020 decemberében ért véget, és el kell ismerni, hogy a koncepció nyers egyszerűsége dacára a végeredmény jobbára harmonikus lett. Az már más kérdés, hogy a konstrukció megér-e nyolcmillió rubelt, azaz 32 millió forintot.

Az autó jelenleg eladó, ám kétséges, hogy Magyarországon (vagy a világ bármely más pontján) zökkenőmentesen forgalomba lehetne helyezni…