Nem kell különösebb képességekkel rendelkezni ahhoz, hogy rájöjjünk arra, nem éppen egy Toyota Camry a legalkalmasabb arra a feladatra, hogy hűtőszekrényt szállítsunk vele. Május végén valaki mégis tett egy próbát Ausztráliában, és Murphy törvényének megfelelően össze is futott a rendőrökkel.

Az új-dél-walesi hatóságok sem díjazták, hogy a magát leleményesnek vélő sofőr az autó hátuljára kötözte a fridzsidert, amit mindössze pár, a C oszlophoz kötözött hevederrel rögzítettek – írja a Carscoops. Emberünk elővigyázatos volt a maga módján: ügyelt ugyanis arra, hogy ne tegyen kárt a Camry csomagtérajtajában, így egy törölközőt terített a szállítmány alá.

Nem is engedték tovább a Toyota sofőrjét az egyenruhások, amíg nem gondoskodott egy szabályszerű, a szállítmányozásra kétségkívül alkalmasabb járműről, ahogyan azt már az elején kellett volna. Nem derült ki, hogy a rendőrök közbelépése előtt mennyi ideig szállították így a hűtőt, de csak a szerencsének köszönhető, hogy nem esett le, ezzel veszélybe sodorva a többi autóst.

Magyarországon sem egyedülállóak az ilyesféle szállítmányozási anomáliák: tavaly nyáron például egy Renault Thaliát kapcsoltak le Székesfehérvárnál a rendőrök, melynek sofőrje hét fotelt próbált meg eljuttatni A-ból B-be segítség vagy arra alkalmas jármű igénybe vétele nélkül.

Ha pedig szétnézünk a világban, számos autós akad, aki minden követ megmozgat azért, hogy ne kelljen plusz energiát és pénzt áldozni arra, hogy nagyobb tárgyakat mozgasson, de néhány hónapja a mostani koreográfiát is láthattuk, csak Toyota Camry helyett Nissan 350Z-vel, hűtő helyett quaddal, valamint törölköző helyett kartonpapírral.