Igazi kultikus amerikai tepsit kapott ajándékba az ország egyik legismertebb testmozgáshoz köthető arca, Schobert Norbert. Azt régóta lehet róla tudni, hogy imádja a gyors és különleges autókat, de eddig főleg a német ipar termékeinek volánja mögött lehetett látni. 

Többek között volt már Audi A8-asa és Porsche 911-ese is, ezek után üdítő érdekesség egy amerikai veterán. 

„Soha az életemben nem volt ilyen szép születésnapom! Az én feleségem a legcsodálatosabb nő a világon. Pár nappal ezelőtt azt mondta, legyünk egy kicsit kettesben, kérte, pakoljak össze néhány napra. Azt gondoltam, ez maga az ünneplés, tévedtem, de még mennyire! Egyszer csak kiderült, szervezett nekem egy hetvenes évek stílusú bulit, amin ott volt mindenki.

Lara és Norbika elénekelték a Shallow című dalt, és a barátaink többnyire Elvisnek öltözve fogadtak. Én már-már ekkor zokogtam. Aztán Réka kezembe nyomott egy fotóalbumot tele képekkel, felidézve a hetvenes évek Amerikáját, egy Cadillac-formájú tortát és egy amerikai Cadillac-forgalmit. Ezután megláttam álmaim autóját, és rögtön azt kérdeztem, hogy kibérelted? Mire Réka közölte, hogy nem, ez a tied. Térdre rogytam, és csak sírtam” – mesélte Schobert a Blikknek.

Már az 50-es években valódi luxusautóként jelent meg a Cadillac kínálatában a hatalmas Eldorado, mely 2002-ig tíz generációt élt meg. A név azonban az utolsó pár sorozatnál sokat vesztett a fényéből, az utolsó igazán lenyűgöző darabokat a 70-es években gyártották, amikor visszatért a Biarritz csomag, mely a lehető legmagasabbra emelte a Cadillac kétajtós luxuskupéját, ami mellett egy Mercedes vagy BMW labdába sem rúghatott, ha különleges extrákról van szó.

Ez az autó még abból a korszakból való, amikor semmi sem lehetett elég nagy és a fogyasztás sem számított egy cseppet sem.