A horrorkaraván kifejezés kis túlzással mindennapi nyelvhasználatunk részévé vált, de úgy tűnik, mindig lehet újat mutatni, ha hajmeresztő szerelvényekről van szó. Ízlelgessük az alábbi, Floridában készült képeken látható koncepciót:

Homlokon csattan a kéz a horror-lakóautó láttán 1

Nem, nem az óraátállítás hatása, jól látjátok:

emberünk egy csapásra lakóautót faragott a Ford F-150-ből.

A kivitelezés láttán még Mekk Elek is elismerően csettintene, ennél jobban ugyanis nem lehetett volna kimaxolni a lakóautó-sufnituning fogalmát. Gurtnival odakötve, ahogy kell, mert bizonyára így tanulta a szállítás fekete öves mestereitől is. Vagy sem?

Nyilván, ahogy közeleg a jó idő, és remélhetőleg idővel a koronavírus-járvány terjedése is visszaszorul valamennyire, sokan már azon törjük a fejünket, mi lenne a legalkalmasabb mód az éves fáradalmaink kipihenésére, de léteznek ennél jóval szakszerűbb megoldások.

Homlokon csattan a kéz a horror-lakóautó láttán 3

Amúgy a pick-up camper (lakóautó-felépítmény) legálisan létező jelenség, csak ebben az esetben hanyag és csapnivaló, ahogyan ezt megvalósították. Az F-150 platójának meghajlásából is látszik, hogy ezt, ebben a formában a legkevésbé sem erre találták ki. Viszont például a Mercedes-Benz X-osztályból gyártanak is ilyet:

Az amerikai férfit valaki már 2019-ben látta ezzel a – finoman fogalmazva – átalakított Ford F-150-nel, ennek ellenére még nem került a hatóságok látókörébe, pedig ha a szerelvény leesne a pick-up platójáról, nem lenne veszélytelen.