Valaha egy 3,6 literes, 285 lóerős V6-os motor dolgozott az alábbiakban látható Jeep Wranglerben. A terepjáró kívülről makulátlannak tűnik: ez nem is meglepő, hiszen szinte új autóról van szó, ám mégis teljesen használhatatlan.

Az autó alá nézve már láthatóvá válnak a problémák, melyeknek a motor az oka: gyakorlatilag szétrobbant, miután a maximálisan javasolt 6600 1/perc nyolcszorosával, nagyjából 50 ezres percenkénti fordulatszámon pöröghetett a főtengely a számítások szerint. Az erők széttépték az erőforrást, mely úgy néz ki, mintha egy gránát pusztította volna el.

A hatalmas fordulatot ráadásul úgy sikerült elérni, hogy az autó motorja nem is járt: vontatás közben követtek el egy végzetesnek bizonyuló hibát. A floridai tulajdonos elmondta, hogy a terepváltó kúszófokozatba volt kapcsolva, melyről az autó kézikönyve annyit ír, hogy ebben a fokozatba ne lépjék vele át a 40 km/órás sebességet. A vontatásnál azonban nem figyeltek erre, és a nagyjából 90 km/órás sebesség ilyen károkat okozott.

Ha úgy érzed, neked is jól jönne egy kis segítség a témában, nézd meg rövid vontatási tanácsadónkat: