Igen népszerű lett Japánban a Toyota Gazoo Racing többlépcsős sportprogramja, amely a külön megvásárolható kiegészítőktől az optikai és technológiai tuningmodelleken át a vérbeli, utcai versenyautókig kínál számos opciót azoknak, akik sportosabbá szeretnék tenni autójuk megjelenését és/vagy menettulajdonságait.

A Toyota Camryhez fejlesztett optikai tartozékok az alábbi kiegészítőkből állnak: első kötény, agresszívabb rácsozatú hűtőmaszk, sportos küszöbtoldat, kétszer kettes kipufogóvég, új hátsó diffúzor, valamint a csomagtérfedél peremére illeszthető, nagyobb légterelő; ezek a tételek külön-külön vagy csomagban is megvásárolhatók. Egyelőre ugyan csak Japánban érhető el, de a Gazoo Racing nem zárta ki sem az észak-amerikai, sem az európai forgalmazás lehetőségét.

Itt egy piszok sportos Toyota szedán, és ez nem vicc 1

A komplett csomag 28 milliméterrel csökkenti a Camry szabad hasmagasságát – ezt nem rövidebb rugókkal érik el, csupán a mélyebbre nyúló aerodinamikai elemek csökkentik az aszfalt és az autó közötti távolságot, a hatás így is meggyőző.

Több regionális importőr máris jelezte, hogy foglalkoznak a kérdéssel; Észak-Amerikában jelenleg is létezik a Camrynek egy sportosabb változata: a TRD (Toyota Racing Development) által kezelésbe vett verzió megerősített karosszériával és jelentősen feljavított futóművel, de változatlan motorteljesítménnyel kerül forgalomba. Európában a Camry kizárólag a 218 lóerős hibrid hajtáslánccal érhető el, így a teljesítménynövelés nem járható út. Ugyanakkor a szintén hibrid Toyota Corolla GR Sport példája is mutatja, hogy az európai piacon szintén van igény a takarékos, mégis sportos hangvételű Toyotákra.

Itt egy piszok sportos Toyota szedán, és ez nem vicc 3Itt egy piszok sportos Toyota szedán, és ez nem vicc 4