Sokszor cikkeztünk már keveset futott, adott esetben elhagyatott autókról a Vezessen, de előbbi kategóriában akár a győzelmet is célba veheti ez a 2006-os Ford GT, amit mindössze 5 kilométerrel (!) dobtak piacra – vette észre a Carbuzz az RM Sotheby’s online katalógusában. Az amerikai szuperautó majd májusban, a floridai Amelia Island szigetén kerül kalapács alá.

Megmagyarázhatatlan, miért nem használták az elmúlt 15 évben a Fordot, de legalább kívül és belül is jó állapotban kezdhet új életet. A Heritage kivitel részeként Gunmetal Grey féknyergekkel és részben kovácsolt könnyűfém BBS felnikkel szerelték. Szintén a kanadai változat sajátossága a nappali menetfény és az amerikainál jobban kitüremkedő hátsó lökhárító-távtartók.

Hihetetlenül keveset mentek ezzel a Ford GT-vel 1

Középfarmotoros, hátsókerék-hajtású, több szempontból is speciális Ford GT – jól hangzó kombináció, nemde? – A képre kattintva galéria nyílik!

Az utastér makulátlan, olyan részletek kölcsönöznek neki letisztult megjelenést, mint a fordulatszám- és a sebességmérő egyedi elhelyezése, valamint az alsó, lefelé eső kapcsolók. Kihasználatlanságát jól jelzi, hogy az ülésekről, a kormánykerékről és a küszöbökről sem húzták le a védőcsomagolást.

5,4 literes, V8-as motorja középen helyezkedik el, Lysholm kompresszorral és hatsebességes Ricardo kézi váltóval párosítva. Teljesítménye 550 lóerő, míg maximális nyomatéka 678 Nm. 0-ról 100 kilométer/órára mindössze 3,8 másodperc alatt sprintel az első generációs Ford GT, a végsebessége pedig eléri a 330 kilométer/órát.

Hihetetlenül keveset mentek ezzel a Ford GT-vel 2

5,4 literes, V8-as motorja elképesztő számokat produkál teljesítmény, gyorsulás és végsebesség terén is.

Ezek a paraméterek kiáltanak azért, hogy meghajtsák ezt a 15 éves GT Heritage-et, mely küllemében is egy versenyautóra hajaz: ennek megfelelően a két Le Mans-i futamgyőzelemmel is összeköthető legendás Gulf-színvilág ölt testet a fényezés kék-narancs kombinációjában. (Hasonló dizájnnal fejleszt versenyzésre optimalizált, limitált szériás típust a Ford GT-ből a Multimatic.)

Néhány évvel ezelőtt egy másik Ford GT Heritage 450 ezer dollárért kelt egy aukción. Tekintve ennek a 2006-os példánynak az újszerű állapotát, ezúttal nem elképzelhetetlen a félmillió dolláros, azaz majd’ 150 millió forintos vételár sem.