Hogy hordott-e már piszkosabb Ferrarit a hátán a Föld, jó kérdés, nem sokról mondható el mindenesetre, hogy 12 évig rá sem hederítettek. Erre a BB 512i-re már régóta ráfért egy mosás, ám 2008 óta most először adatott rá lehetőség: a Ferrarik restaurálásával foglalkozó Ratarossa munkája révén látványos átalakuláson ment keresztül a hófehér olasz sportautó.

A magasnyomású mosó és megannyi tisztítószer elengedhetetlen volt ahhoz, hogy kívül és belül egyaránt visszaadják a régi fényét az alig több mint tízezer kilométert futott BB 512i-nek. A típus nem mellesleg a Boxer Berlinetta széria harmadik tagja a 365 GT4 és az 512 után.

A sorozat a ritka, 4,9 literes V12-es Ferrari-motorról ismert, amit eleinte befecskendezéssel gyártottak, ám a szigorúbb emissziós előírások hatására 335 lóerősre csökkent a teljesítménye. Valamennyi példányát az ’70-es és a ’80-as években értékesítették. Az BB 512i-ből mindössze 1007 darab készült.

Ha valaki még inkább belemélyedne abba, hogyan tisztult meg a Ferrari BB 512i, a videó teljes, 28 perces változatát itt tekintheti meg: