Tavalyi megjelenése óta már számtalan területen bebizonyította a Porsche, hogy első villanyautója, a Taycan is büszkén viselheti a lovas pajzsot. Ennek egyik látványos példája volt a már-már maratoni hosszúságú folyamatos driftelés.

A németeknek ez nem volt elég, és újabb területet kerestek, ahol megmutathatják, hogy a Taycan mindenkinél jobb. A sebességrekordok világára esett a választásuk, de ezen belül azért egy könnyebben nyerhető kategóriát, a beltéri sebességrekord megdöntését szúrták ki maguknak. A korábbi csúcsot még 2011-ben állította fel Tanner Foust egy Ford Fiesta Rallycross versenygéppel a Top Gear egyik részében, a pilóta akkor 138 km/órát ért el.

Sebességrekordot döntött a Porsche villanyautója 2

A Porsche tehát keresett egy hosszú épületet, feltöltötték a Porsche Taycan Turbo S-t, és kezdődhetett a móka. Leh Keen profi versenyző az Egyesült Államok egyik leghosszabb épületében, a New Orleans-i Ernest N. Morial Convention Centerben száguldozhatott, ám helyzetét nehezítette a csiszolt betonból készült padló, mely nagyjából annyira tapad, mint egy jégpálya.

Sebességrekordot döntött a Porsche villanyautója 3

Néhány beszoktató kör után aztán a versenyző nekivágott a rekordot jelentő futásnak, mely elsőre sikeres volt: Keen 165 km/órás sebességet ért el a épületben, ami új Guinness-rekord.