A Rolls-Royce-ról elsőre a luxus és az elegancia jut az ember eszébe, ám úgy tűnik, egy norvég autóépítő csapat változtat az évtizedek során kialakult képen. A TJ Auto alkotása az alábbi 1974-es Silver Shadow, melyet az az eszme ihletett, hogy a brit márka járművei unalmasak, és nem hozzák adrenalintól fűtött lázba a vezetőit vagy az utasait.

Durva átalakításon esett át a gyorsulási versenyekre kihegyezett Rolls-Royce 1

A képre kattintva galéria nyílik

Durva átalakításon esett át a gyorsulási versenyekre kihegyezett Rolls-Royce 2

Ahhoz, hogy versenyeken lehessen használni a szuperfeltöltős V8-as motorral és 200 lóerőnyi pluszlöketet adó nitróval szerelt gépet, teljesen egyedi karosszériát kellett hozzá építeni. Bukócsövek védelmében, ötpontos biztonsági övvel beszíjazva lehet utazni, miközben a luxusról sem kell lemondani: szépen kidolgozott luxus bőrülésekben élhető át az arctorzító gyorsulás, melyet a végén a foglalatba helyezett pezsgővel és poharakkal azonnal meg is lehet ünnepelni.

Durva átalakításon esett át a gyorsulási versenyekre kihegyezett Rolls-Royce 3Durva átalakításon esett át a gyorsulási versenyekre kihegyezett Rolls-Royce 4

A dragster Rolls-Royce egyébként éppen új gazdát keres: jelenlegi tulajdonosai potom 890 ezer norvég koronát, átszámítva 30,6 millió forintot kérnek érte.