Furcsa öszvér lett ebből az 1964-es Citroen DS-ből. Az utánozhatatlan stílusáról, hidropneumatikus felfüggesztéséről híres típust alaposan átalakították az Egyesült Államokban. A külső formán kívül tulajdonképpen minden egyedi jellemzőjétől megfosztották. 

Orrában immár egy 400 lóerős V8-as LS1-es Chevrolet motor dolgozik, a futómű, és a fékrendszer pedig a szokásos Hot Rod építőkészletekből lett összerakva (wilwood fékek, Ford Mustang II futómű), a különleges francia megoldás helyett.

Amerikai V8-assal dobták fel ezt a csodás Citroen DS-t 1Amerikai V8-assal dobták fel ezt a csodás Citroen DS-t 2

Az építés komoly összeget emésztett fel, 2006-ban tették 300 ezer dollárra a költségeket, de a megrendelő rocksztár, Alice Cooper vélhetően nem esett kétségbe a számla láttán. Azóta más tulajdonoshoz került az egyedi V8-as Citroen, most 115 ezer dollárért (34 millió forint) keres új gazdát.

Amerikai V8-assal dobták fel ezt a csodás Citroen DS-t 3Amerikai V8-assal dobták fel ezt a csodás Citroen DS-t 4

Az ’50-es évek közepétől egészen 1975-ig gyártották a Citroën zászlóshajóját, a DS-t. A hidropneumatikus felfüggesztésen ringatózó limuzint istennőnek is szokás hívni a francia déesse szó után. Számos filmszerep és több legenda után nem csoda, hogy ma már megbecsült veteránok ezek az autók. 

Mivel közel 1,5 millió példány készült belőlük, nem csoda, ha becsúsznak olyan művészi alkotások, mint a fotókon szereplő darab.