A Vezessen is sokszor írtunk már pajtában, istállóban, garázsban felejtett autók klasszikus eseteiről, azonban az eBay-en nemrégiben meghirdetett Shelby GT350 H története különb ennél – és nem amiatt, mert 35 évig csakugyan egy pajtában rostokollt, elhagyatottan. 

Tulajdonosa ugyanis meghúzta az 1968-as évjáratú sportkupé jobb elejét, amikor 1985-ben – két évvel az autóvásárlás után – túl gyorsan hajtott be egy autómosóba, és egyszerűen nem tudott megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy használatának folytatásával újabb harci sebeket ejtsen rajta.

35 évre a pajtába száműzték ezt a Shelbyt, ritka magyarázat van rá 3
35 évre a pajtába száműzték ezt a Shelbyt, ritka magyarázat van rá 4

35 évre a pajtába száműzték ezt a Shelbyt, ritka magyarázat van rá

35 évre a pajtába száműzték ezt a Shelbyt, ritka magyarázat van rá

35 évre a pajtába száműzték ezt a Shelbyt, ritka magyarázat van rá 12
35 évre a pajtába száműzték ezt a Shelbyt, ritka magyarázat van rá 13
35 évre a pajtába száműzték ezt a Shelbyt, ritka magyarázat van rá 14
35 évre a pajtába száműzték ezt a Shelbyt, ritka magyarázat van rá 15
35 évre a pajtába száműzték ezt a Shelbyt, ritka magyarázat van rá 16
35 évre a pajtába száműzték ezt a Shelbyt, ritka magyarázat van rá 17
35 évre a pajtába száműzték ezt a Shelbyt, ritka magyarázat van rá 18
Fotó megosztása:

A tulajdonos az első sérüléshez sem nyúlt hozzá, mondván, nem akart belepiszkálni az autó eredeti fényezésébe, így meghagyta eredeti állapotában, a por is 1985-ös a karosszérián. Az autóban pedig még a férfi 1984-es diákigazolványát is megtalálták.

Első 17 évében valamivel több mint 130 ezer kilométert tettek meg a Shelbyvel, melynek 5,0 literes, V8-as motorja 250 lóerős teljesítményre képes. Négyfokozatú automata sebességváltója valószínűleg továbbra is működőképes, az üzemanyagtartály azonban hiányzik, ahogyan az olajat és más folyadékokat sem árt majd ellenőrizni, kicserélni az újabb beindítás előtt.

35 évre a pajtába száműzték ezt a Shelbyt, ritka magyarázat van rá 19

Bő egy nap van még hátra az árverésből ezen sorok írásakor, a legmagasabb licit jelenleg 80 100 dollár, vagyis valaki közel 24 millió forintot fizetne ezért a Shelbyért.