Hihetetlenül hangzik, de igaz: egy istállóban bukkantak rá erre a használt, de mégis – korához képest legalábbis mindenképpen – újszerű állapotban lévő Chevrolet Impala SS-re. Az autó évjárata 1996-os, vagyis 24 éves, mégis csak 381 kilométer futott. Annyira keveset használták, hogy a patika állapotú utasteret még ki sem csomagolták teljesen.

Az autót az eBay oldalán hirdették meg eladásra, az eladó 25 ezer dollárt (kb. 7,6 millió Ft) szeretett volna kérni a szedánért – habár azóta a hirdető lezárta az árverést egy annak kapcsán felmerülő hibára hivatkozva.

Mintha vadonatúj lenne: egy pajtából került elő ez a régi Chevrolet 1
Mintha vadonatúj lenne: egy pajtából került elő ez a régi Chevrolet 2

Mintha vadonatúj lenne: egy pajtából került elő ez a régi Chevrolet

Mintha vadonatúj lenne: egy pajtából került elő ez a régi Chevrolet

Mintha vadonatúj lenne: egy pajtából került elő ez a régi Chevrolet 8
Mintha vadonatúj lenne: egy pajtából került elő ez a régi Chevrolet 9
Mintha vadonatúj lenne: egy pajtából került elő ez a régi Chevrolet 10
Mintha vadonatúj lenne: egy pajtából került elő ez a régi Chevrolet 11
Mintha vadonatúj lenne: egy pajtából került elő ez a régi Chevrolet 12
Fotó megosztása:

A hirdetésből kiderül, hogy a jármű átesett egy mechanikus felújításon, de annak során arra törekedtek, hogy a lehető legeredetibb állapotában maradjon a jármű. Miután takaróponyva nélkül tarolták az autót, kisebb-nagyobb hibák előfordulnak a fényezésben, ezek javítását az új tulajdonos döntésére bízzák.

Összehasonlításképpen mindenesetre érdemes megemlíteni, hogy a 2020-as Chevrolet Impala LT mindössze 6 ezer dollárral kerül többe. Vele szemben az előző évszázadbeli, hetedik generációs elődje hátsókerék-hajtású; a nyolchengeres és 5,7 literes motor teljesítménye pedig 260 lóerős és 447 Nm-es nyomaték leadására képes. Az ilyen erőforrással szerelt Impalával 60 mérföld/órára (kb. 96 km/óra) 7 másodperc alatt lehet gyorsulni, végsebessége pedig 229 kilométer/óra.