Sokunknak volt/van olyan időszaka, amikor a játékautók gyűjtögetésében láttuk/látjuk meg az élet értelmét – tavasszal a Vezess szerzői is bemutatták a maguk aranyat érő kisautóit. 

Bruce Pascal azonban nagyban tolja az ipart, gyűjteménye több mint 4000 Hot Wheels-modellből és nagyjából 3000 más emléktárgyból áll. A kollekciónak van egy igen értékes tagja is, mely a világhírű játékautó-gyártó és a Volkswagen együttműködésének kezdetét szimbolizálja: az 1:64-es méretarányú Beach Bomb prototípus.

Padlót fogsz, ha megtudod, mennyit ér ez a kis Volkswagen 2

Karosszériája meglehetősen vékony, további jellegzetessége, hogy a hátsó ablakon szörfdeszkák lógnak ki – az eredeti koncepcióján azonban változtatott a Hot Wheels, prototípusait pedig sosem bocsátotta kereskedelmi forgalomba, csakis a cég munkatársai férhettek hozzájuk. A két legritkábbnak számító prototípus manapság már Pascal gyűjteményét ékesíti.

„Hallottam már liláról, zöldről, pirosról, világoskékről és aranyról is, de hallottam egy festetlen modellről is” – idézi a szenvedélyes gyűjtőt a Carscoops. „A rózsaszínt nagyon nehéz volt megtalálni, hiszen a Hot Wheelseket fiúknak szánták, akik azonban ritkán akarnak bármivel játszani, ami rózsaszín. Azzal a kevéssel, ami készült a Beach Bombból, a lányoknak akartak kedvezni.”

Padlót fogsz, ha megtudod, mennyit ér ez a kis Volkswagen 3

Pascal Hot Wheels-birodalma: több ezer darabból áll a gyűjteménye.

Pascal nem volt hajlandó elárulni, mennyit fizetett a ritka modellért, azt viszont igen, hogy értékét 150 ezer dollárra becsülik. „Ez a modell óriási siker a kollekcióm szempontjából” – tette hozzá.

Nem a közel 45 millió forintot érő Volkswagen Beach Bomb prototípus az első elképesztően drága kisautó, amivel foglalkozunk a Vezessen: néhány hónappal ezelőtt egy szintén több tízmillió érő Chevrolet Camaróról írtunk.