1976-tól egy évtizeden át ontották magukból a gyártósorok a W123-as Mercedest, és közel 2,7 millió példány készült belőle. A megbízhatóság jegyében túltervezett, örök darab, amihez hasonlót ma nagyítóval sem találni. 

Hétmillióért van újabb, gyorsabb Mercedes, de hangulatosabb nincs ennél a W123-asnál 1 Hétmillióért van újabb, gyorsabb Mercedes, de hangulatosabb nincs ennél a W123-asnál 2 Hétmillióért van újabb, gyorsabb Mercedes, de hangulatosabb nincs ennél a W123-asnál 3

Ezért a szebb példányok ára a csillagos eget veri, a hétmilliós ár egy ilyen állapotú darabnál, mint a képeken látható svéd gép, egyáltalán nem tulzás. A Cayenne Orange színű, újként 1977-ben Svédországban eladott kivitel orrában 2,3 literes, négyhengeres benzinmotor dolgozik, váltója négysebességű manuális. 

Hétmillióért van újabb, gyorsabb Mercedes, de hangulatosabb nincs ennél a W123-asnál 4 Hétmillióért van újabb, gyorsabb Mercedes, de hangulatosabb nincs ennél a W123-asnál 5

A külsőt meghatározzák az AMG-csomag kiegészítő elemei, az alig több, mint ötezer kilométert futott M115-ös kódjelű 115 lóerős motor pedig a kötelező olajcseréket betartva még akkor is ketyegni fog, amikor betiltják az új belső égésű motorok forgalomba helyezését.