Bizonyított legenda a „zöldséges” Mercedes megbízhatósága. A W123 kódjelű típus, dízelmotorral az orrában hosszú évtizedeken át habzsolja a kilométereket, lerobbanás nélkül. Kibelezve, leharcolva, megalázva, de állják a sarat, ezért is fut még megannyi belőlük a harmadik világ országaiban. Egymillió kilométer, simán, gond nélkül, szólnak a megalapozott történetek. 

Erről híres az autó, de mégis akadnak néha olyan darabok, amelyek alig mentek pár kilométert, miután elhagyták a gyárkaput. Most Olaszországban bukkant fel egy 1977-es W123-as, olyan állapotban, hogy elkerekedett szemmel nézzük a képeket. Mindössze 200 kilométert futott, és olaszokra jellemző módon a hirdetésből semmi sem derül ki előéletéről.

Csak annyi, hogy az ára 70 ezer euró (24,6 millió forint), akit érdekel, hívja fel a mellékelt telefonszámot, ott minden információ kiderül. 

Szalonállapotban bukkant fel a legtartósabb Mercedes, meg is kérik az árát 1 Szalonállapotban bukkant fel a legtartósabb Mercedes, meg is kérik az árát 2 Szalonállapotban bukkant fel a legtartósabb Mercedes, meg is kérik az árát 3 Szalonállapotban bukkant fel a legtartósabb Mercedes, meg is kérik az árát 4 Szalonállapotban bukkant fel a legtartósabb Mercedes, meg is kérik az árát 5 Szalonállapotban bukkant fel a legtartósabb Mercedes, meg is kérik az árát 6